Back to Top

İlaçlamada uzman, Profesyonel çözümler

Dezenfeksiyon

Dezenfeksiyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Toprak, hava, insan vücudu ve tüm çevremizde, mikro organizmalar kendilerine yaşam alanı bulurlar.

Evlerimizdeki halılar, kumaşlar, koltuklar ve yerler bakteri, mantar ve virüs yuvasıdır. Ayrıca temizlik yaparken kullanılan malzemelere karşı oldukça dayanıklı olan birçok bakteri yaşar.

Evinizi veya iş yerinizi tamamen mikroorganizmalardan kurtarmak için yapabileceklerinizin başında, dezenfeksiyon gelir. Özellikle tıbbi ve cerrahi girişimler sırasında tamamen mikrop ve bakterilerden arındırılmış bir ortam gerekir.

Ameliyathane, diyaliz, yoğun bakım, transplantasyon ve yeni doğan bebek üniteleri gibi yerlerde ortam havası ve malzemeler belirli bazı kurallara uymalıdır.

Dezenfeksiyon sayesinde, cansız ortamdaki patojen mikroorganizmalar öldürülür. Aynı zamanda bu tür mikro organizmaların üremeleri de dezenfeksiyon uygulanarak engellenir.

Dezenfeksiyonun başarılı olması yani hastalık yapıcı mikro organizmaların yok edilmesi dezenfeksiyonun yapılacağı maddeniz temizliği,mikrobik ajanların bulaşma yolu, mikroorganizmaların yoğunluğu, ortamın sıcaklığı, pH sı, dezenfektanların konsantrasyonu ve dezenfeksiyon işleminin süresi gibi multifaktoriyel bir disipline bağlıdır.

dezenfeksiyon

BIOLIFE DEZENFEKSİYON İŞLEMİNİ NASIL YAPAR?

  • Dezenfeksiyon işleminin etkin olması için öncelikle ortamın temizlenmesi gereklidir.

  • Biolife’ın eğitimli ekibi dezenfeksiyon cihazı ile ortamda her nokta dezenfektanla temas edecek şekilde uygulamasını yapar.

  • Hava sıcaklığına bağlı olarak, 1 – 3 saat arasında dezenfektanın kuruması beklenir.

  • Dezenfektan kuruduktan sonra herhangi bir durulama, temizlik yapmaya gerek yoktur, direkt olarak ortama girilebilir.

  • Dezenfeksiyon işlemi sonrası ortamımız kullanım yoğunluğuna bağlı olarak 30 – 60 gün koruma altındadır. (Dezenfeksiyon yapılma aralığını ekibimizin detaylı incelemesi sonrası netleştirmekteyiz)

Paylaşın
Müşteri Temsilcisi